Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντολή για μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντολή για μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Από την Μαριούπολη στα ανατολικά ως την Οδησσό στα δυτικά, τη Μελιτόπολη στο νότο και το Κίεβο στο βορρά, όλα τα μέτωπα φλέγονται

Εντολή σε όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε μαζική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, έδωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες». Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.

Κατά την τρίτη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μάχες διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις αυτής της φιλοδυτικής χώρας της ανατολικής Ευρώπης. Από την Μαριούπολη στα ανατολικά ως την Οδησσό στα δυτικά, τη Μελιτόπολη στο νότο και το Κίεβο στο βορρά, όλα τα μέτωπα φλέγονται. Ο στρατός της Ουκρανίας απέτρεψε την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων στην πρωτεύσα, καθηλώνιντας τα σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από το Κίεβο.

Ωστόσο η πρωτεύουσα της χώρας δέχεται πυραυλικές επιθέσεις, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, υποστηρίζει, ότι έγινε μία παύση από χθες, εν αναμονή των συνομιλιών μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, όμως οι επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται, αφού η Ουκρανία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί.

Την ίδια ώρα, πυρά του ρωσικού πυροβολικού σκότωσαν 19 αμάχους, ανάμεσά τους και έξι Έλληνες ομογενείς και τραυμάτισαν άλλους 73, ανάμεσά τους και έξι Έλληνες ομογενείς, μεταξύ αυτών και άνα μικρό κοριτσάκι, σήμερα στην περιοχή του Νονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την περιφερειακή κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε, ότι ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήεων είδαν κατοικίες να έχουν πληγεί από πυρά σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές, ότι «εμπλέκουν τον άμαχο πληθυσμό», καθώς «μοιράζουν με τρόπο ανεξέλεγκτο» όπλα και τόνισε ότι αυτό «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατυχήματα και σε απώλειες».