Κορoνοϊος – Δημόπουλος: Η 3η δόση μειώνει τον κίνδυνο βαριάς νόσησης κατά 90% – Δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Κορoνοϊος – Δημόπουλος: Η 3η δόση μειώνει τον κίνδυνο βαριάς νόσησης κατά 90% – Δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

«Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα»

Για την άρση των μέτρων αλλά και το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πανδημία, μίλησε  πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Όμικρον και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση».

«Η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων ο αερισμός των χώρων είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», συμπλήρωσε, μιλώντας στο MEGA.

«Τα δεδομένα λένε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 50%, ενώ την πιθανότητα βαριάς νόσησης στο 90%. Όσο αφορά στα νοσοκομεία, έχουμε το εξής φαινόμενο. Στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κορονοϊό, οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί. Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19 μπορεί να είναι ηπιότερη», πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Δημόπουλος.