Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίστηκε ο καταδικασθείς για τον θάνατο Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίστηκε ο καταδικασθείς για τον θάνατο Βούλγαρου οπαδού

Έγινε δεκτό το αίτημά του στο οποίο επικαλέστηκε την υγεία της μητέρας του και οικονομικά προβλήματα

Ελεύθερος αφέθηκε και ο τελευταίος από τους κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στη φυλακή για την υπόθεση θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας.

Πρόκειται για τον 49χρονο φίλο της 27χρονης, που παρέσυρε με μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο τον Βούλγαρο οπαδό, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του τον Ιανουάριο του 2020 στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν οκτώ άτομα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκη. Ο 49χρονος, η 27χρονη και έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Το δικαστήριο αποφάσισε, η έφεση της 27χρονης και των άλλων έξι να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των ποινών, ενώ ο 49χρονος επέστρεψε στη φυλακή, όπου κρατείτο μετά την προφυλάκιση.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα grtimes.gr, ο 49χρονος υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος ότι η μητέρα του έχει προβλήματα υγείας και ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια του μέσα από τη φυλακή. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του και αποφάσισε την υφ’ όρων απόλυση του, δίνοντας του την ελευθερία του. Σύμφωνα με πηγή της ιστοσελίδας, ο καταδικασθείς σε 7,5 χρόνια κάθειρξη 49χρονος θα αποφυλακιζόταν έτσι κι αλλιώς τον ερχόμενο Ιούνιο, επειδή θα εξέτιε τα 2/5 της ποινής του, καθώς παρέμεινε προφυλακισμένος επί περίπου 10 μήνες.