Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν είναι σε κρίση

Η αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης στη Γερμανία θα είναι “προσωρινή”, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Λουξεμβούργο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι εφικτή η επίτευξη των στόχων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το 2014 (από 1,8% σε 1,2%) και το 2015 (από 2% σε 1,3%), ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι η χώρα κινδυνεύει να βυθιστεί σε ύφεση, έχοντας ήδη καταγράψει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Ωστόσο, ο Σόιμπλε έσπευσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες αυτές. “Μπορείτε να δείτε από τις προβλέψεις ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει η αποδυνάμωση να είναι προσωρινή και ήδη τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σταδιακά θα υπάρξει ενίσχυση”, τόνισε.

“Ένας ρυθμός ανάπτυξης της τάξεως του 1,2-1,3% δεν είναι ιδιαίτερα υπέροχος και η μείωση των προβλέψεων σε σύγκριση με όσα είχαμε ανακοινώσει δεν είναι ευχάριστη, όμως δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε να μιλάμε για κρίση”, πρόσθεσε.