MERCEDES – BENZ: Το φορτηγό – αποκάλυψη που κινείται χωρίς οδηγό

Σε 10 χρόνια τα φορτηγά θα μπορούν να... οδηγούνται από μόνα τους στους αυτοκινητόδρομους και τις εθνικές οδούς της Ευρώπης.

Αυτό υποστηρίζει η Mercedes - Benz , μετά την αποκάλυψη του φορτηγού που έρχεται από το μέλλον με την ονομασία “Τruck 2025”. To μοντέλο αναπτύχθηκε από την Daimler Trucks θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρωτότυπο φορτηγό έχει σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων, την αύξηση της οδικής ασφάλειας και τη δημιουργία ενός συνδεδεμένου δικτύου των οχημάτων εμπορευματικών μεταφορών.

Θα αποτελεί ένα όχημα – επανάσταση στην ιστορία της αυτοκίνησης, με την άνεση και την ασφάλεια που θα παρέχει, ιδανικό για επαγγελματίες οδηγούς, ιδανικό για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

Η όψη του είναι καλυμμένη με φώτα LED στη θέση των παραδοσιακών προβολέων αυτοκινήτων, ενώ οι κάμερες που βρίσκονται στα πλαινά φτερά βοηθούν στον έλεγχο της κυκλοφορίας, και το κάνουν ακόμα πιο αεροδυναμικό.

Το φορτηγό διαθέτει ραντάρ καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα καμερών, το οποίο του επιτρέπει να κινείται αυτόνομα, καθιστώντας το εφάμιλλο του αυτόματου πιλότου των αεροπλάνων.