Σε τροχιά διάλυσης η ΔΗΜΑΡ

Σε τροχιά διάλυσης βρίσκεται πλέον η ΔΗΜΑΡ, καθώς όπως όλα δείχνουν οι εξελίξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι ραγδαίες. Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις μεταξύ των βουλευτών του κόμματος έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο "μυστικός δείπνος" στο σπίτι της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση έδειξε ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας και της ηγεσίας του κόμματος είναι κάτι παραπάνω από οριακές.

Από τους βουλευτές του κόμματος η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Νίκη Φούντα βρίσκεται σε τροχιά ανεξαρτητοποίησης. Η ίδια φέρεται να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Σπύρο Λυκούδης.

Οι βουλευτές Γιάννης Πανούσης και Γιώργος Κυρίτσης τάσσονται υπέρ πιο ριζικών αλλαγών. Κατά τη διάρκεια του γεύματος στο σπίτι της κας Ρεπούση ο κ. Πανούσης φέρεται να πρότεινε την διάλυση του κόμματος και την μαζική ανεξαρτητοποίηση όλων των βουλευτών. Στην ίδια γραμμή συντάχθηκε και ο κ. Κυρίτσης, δίχως ωστόσο η πρόταση να βρει την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους υπόλοιπους βουλευτές.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης των τριών παραπάνω βουλευτών η ΔΗΜΑΡ θα μετρά πλέον μόλις επτά βουλευτές, με κανέναν να μην μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον και την ενότητα του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης έδειξε αρχικά να επανακτά κατά το Συνέδριο τον έλεγχο του κόμματος. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν καθαρά επιφανειακό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματός του. Εκεί θα ξεκαθαριστούν πολλά για το μέλλον του κόμματος.