Τασούλας: Να μην επιστρέψει η χώρα στο λαϊκισμό

Αιχμές κατά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

"Να μην επιστρέψει η χώρα στο καθεστώς του υπαρκτού λαϊκισμού που την ταλάνισε εδώ και είκοσι χρόνια" επεσήμανε ο κ. Τασούλας και συμπλήρωσε ότι "η περιγραφή των προβλημάτων δεν συνιστά λύση τους".

"Όταν, στις 9 Αυγούστου του 1992, η Ευρώπη καλούσε σε επείγουσα λήψη θαρραλέων μέτρων και -ειδικότερα για την Ελλάδα - αυστηρή περικοπή κρατικών επιδοτήσεων, ταχύτερη απελευθέρωση των αγορών για αύξηση του ανταγωνισμού, η αντιπολίτευση ωρυόταν, όπως και σήμερα, και η κυβέρνηση υπέκυπτε. Καταγγέλλοντες και αναβάλλοντες κυβερνούσαν τη χώρα - και έτσι φτάσαμε στο 2009, όταν ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε δύο χρόνια πάγωμα μισθών και συντάξεων για να φύγουμε απ' την κρίση, και αντιμετωπίστηκε με τίτλους του στυλ "ληστεία χωρίς κουκούλα" και "μέτρα-σοκ". Όλοι λοιπόν, είχαμε ευθύνες: Εμείς οδηγούσαμε τη χώρα προς την κρίση σε ρυθμό βάδην και η Αριστερά έλεγε "τροχάδην!"" σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Τασούλας, πρότεινε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ως ένα "πρώτο βήμα ομαλότητας" μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οπότε, ο ίδιος προέβλεψε, πως "θα ανασάνει ο τόπος".