Οι πρεμιέρες της εβδομάδας

Tαινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους

Dracula Untold

Η ταινία εξιστορεί την ιστορία του περιβόητου βρικόλακα όταν ήταν ακόμη ένας απλός και καλός άνθρωπος αλλά και τα γεγονότα που τον οδήγησαν μέχρι εκεί. Η πιο σκοτεινή και επική αφήγηση του βαμπιρικού μύθου που είδαμε στο σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω;

Όταν τα λάθη... γίνονται πάθη. Η συνταγή της ρομαντικής κωμωδίας είναι τόσο γνωστή και διαδεδομένη ώστε το ζητούμενο είναι ποτέ θα δούμε μια ταινία που θα εκτελέσει αυτή τη συνταγή με φρεσκάδα και διάθεση ανανέωσης... Το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; αποτελεί μια τέτοια περίπτωση!

Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις, και οξείς και πνευματώδεις διαλόγους που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρωνούν μια ταινία που ξεφεύγει από τη μέση αισθηματική κωμωδία, θυμίζοντας στους παλαιότερους την αξέχαστη ταινία Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι. Το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; είναι μια κωμωδία βγαλμένη από τη ζωή που όλοι, κατά κάποιο τρόπο, έχουμε ζήσει.

Στο Σκοτάδι

Η Ίνγκριντ, έχοντας πρόσφατα χάσει την όρασή της αποσύρεται στην ασφάλεια του σπιτιού της, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο, μόνη της με τον σύζυγό της και τις σκέψεις της.Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτηρίου.

Ένα Γενναίο Ψέμα

Σε σκηνοθεσία του υποψήφιου για Όσκαρ Φιλίπ Φαλαρντό ("Moniseur Lazhar") και παραγωγή των Ρον Χάουαρντ ("A Beautiful Mind") και Μπράιαν Γκρέιζερ ("A Beautiful Mind", "Rush"), η εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, συγκλονιστική ιστορία του "The Good Lie" ακολουθεί μια ομάδα νεαρών Σουδανών προσφύγων, από την κόλαση του πολέμου μέχρι τη γη της επαγγελίας, τις ΗΠΑ. Εκεί, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες του δυτικού πολιτισμού για πρώτη φορά, καταφέρνουν να αναπτύξουν μια δυνατή φιλία με μία παράτολμη Αμερικανίδα (η βραβευμένη με Όσκαρ, Ρις Ουίδερσπουν) η οποία αναλαμβάνει να τους βοηθήσει. Κι ενώ οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή, τα συναισθήματα ενοχής για τον αδερφό που έχουν αφήσει πίσω, τους κυριεύουν ολοένα και περισσότερο.

Ο Φύλακας της Μνήμης

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα φαινομενικά ουτοπικό κόσμο, κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Βασικός ήρωας είναι ένας νεαρός άνδρας, ο Τζόνας, που γεννήθηκε και ζει μέσα σε αυτόν τον τέλειο κόσμο. Μόνο ένας μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, μέσα σ' αυτή την κοινωνία, γνωρίζει τι πραγματικά συνέβαινε στο παρελθόν. Σταδιακά ο Τζόνας, ενηλικιώνεται και σύντομα θα μάθει ποιος είναι ο ρόλος του στην κοινωνία. Είναι εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος της μνήμης του παρελθόντος. Ο Giver θα αρχίσει να του μεταφέρει διάφορες μνήμες τους παρελθόντος και εκείνος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα έτσι όπως φαίνονται, καμιά φορά θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του.

Η Χρυσή Άμαξα

Ένας Ιταλικός θίασος φτάνει σε μια μικρή Περουβιανή πόλη τον 18ο αιώνα. Ο επικεφαλής αριστοκράτης στην πόλη, ο αντιβασιλέας, έχει αποκτήσει μια υπέροχη χρυσή άμαξα από την Ευρώπη. Σχεδιάζει να την δώσει στην ερωμένη του, αλλά στη συνέχεια ερωτεύεται με την Καμίλα, πρωταγωνίστρια του θιάσου και την δίνει σε αυτήν... Η Camilla,απολαμβάνοντας την υψηλή ζωή, του να είναι ερωμένη του αντιβασιλέα, ενώ έχει αγαπηθεί επίσης από τον αρχηγό του θιάσου και από το τοπικό αστέρι της ταυρομαχίας. Οι υπουργοί του αντιβασιλέα σοκαρισμένοι από την ασωτία του απειλούν να τον καθαιρέσουν. Η Camilla τελικά λύνει το πρόβλημα, με την επιστροφή του δώρου στον Επίσκοπο της Λίμα. Επιστρέφει στο θέατρο και η ταινία τελειώνει με μια μεγάλη γιορτή του θεάτρου...