Τρεις νέες συμφωνίες συμβολαιακής κτηνοτροφίας και γεωργίας υπέγραψε η τράπεζα Πειραιώς. Αναλυτικότερα :
Προχώρησε σε ανανέωση και επέκταση του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, που αφορά σε γαλακτοπαραγωγούς των Νομών Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης, σε συνεργασία με την εταιρεία «Ροδόπη Α.Ε.», μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας στον τομέα του γάλακτος αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον κτηνοτρόφο μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.
Η Γαλακτοβιομηχανία διαθέτει άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικών στάνταρτ και συγκεντρώνει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα γάλακτος που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και του Έβρου. Η συλλογή, η συντήρηση και η μεταφορά του νωπού γάλακτος, πραγματοποιείται κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.
Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.
Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία κτηνοτρόφων και επιχείρησης.
Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.
Νέα συμφωνία με την τυροκομική εταιρεία «Ρούσσας Α.Ε.»
Το δεύτερο πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας αφορά σε γαλακτοπαραγωγούς των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Φθιώτιδος και Βοιωτίας, και υπεγράφη με την εταιρεία «Ρούσσας Α.Ε.».
H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας στον τομέα του γάλακτος αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.
Η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων. Για την επίτευξη αυθεντικών προϊόντων με απαράμιλλη γεύση και ποιότητα η οικογένεια ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής σε ένα άρτια εξοπλισμένο υπερσύγχρονο εργοστάσιο με διεθνείς πιστοποιήσεις ποιότητας, υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος.
Σήμερα, η εταιρεία εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Η φέτα της είναι ευρέως γνωστή και επανειλημμένα βραβευμένη για την εξαιρετική ποιότητά της.
Νέα συμφωνία και με την εταιρεία «Agris A.E.»
Τέλος, το νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά σε παραγωγούς κηπευτικών του Νομού Λασιθίου, σε συνεργασία με την εταιρεία Agris A.E..
H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στα κηπευτικά, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία σε αγορές του εξωτερικού.
Η εταιρία είναι αποκλειστικά εστιασμένη στη λαχανοκομία και το αντικείμενο της είναι η ανάπτυξη, η διάθεση και η υποστήριξη ποικιλιών, η παραγωγή αυτόριζων, μεταφυτευμένων και εμβολιασμένων σποροφύτων, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης καλλιέργειας, και η διαχείριση συμβολαίων παραγωγής και διάθεσης προϊόντων.
Η Αgris Α.Ε. διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις και επιδεικτικά κέντρα στο Κλειδί Ημαθίας, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θυγατρικές εταιρίες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Αναπτύσσει δραστηριότητα σε ολόκληρη τη λαχανοκομική περιοχή των Βαλκανίων καθώς και στην Ουγγαρία.
Το επιχειρηματικό πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας της Agris οριοθετείται από την αναγνώριση της ανάγκης των αγορών για σταθερή τροφοδοσία με προϊόντα συγκεκριμένων εμπορικών, καθώς και ποιοτικών προδιαγραφών και του προσανατολισμού της ελληνικής παραγωγής σε προϊόντα με συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.