Υπόθεση Folli Follie: Στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Υπόθεση Folli Follie: Στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος των κ.κ. Αραχωβίτη και Μπαλαούρα

Το δρόμο για το αρχείο πήρε η δικογραφία με κεντρικά πρόσωπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μπήκαν στο στόχαστρο του Οικονομικού εισαγγελέα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Follie Follie.

Οι Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας που αφορούσε στο αδίκημα της δωροδοκίας από τους πρώην επικεφαλής της Follie Follie Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και έναν υπάλληλο της εταιρείας. Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Ωστόσο, η Οικονομική Εισαγγελία απέστειλε αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί από τους Μάκη Μπαλαούρα, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αλλά και τον υπάλληλο της εταιρείας το πλημμέλημα της «εμπορίας επιρροής- μεσάζοντες», δηλαδή της υπόσχεσης ωφελήματος , ψευδώς ή αληθώς, σε κρατικούς αξιωματούχους, ώστε αυτοί να προβούν σε πράξη ή παράλειψη που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης με αφορμή έκθεση που συντάχθηκε μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην εταιρεία. Στην επίμαχη έκθεση καταγράφονται μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπαλλήλου προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Follie Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, στα οποία αναφερόταν ονομαστικά στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ισχυριζόμενος ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της εταιρείας την ώρα που είχε δει το φως η υπόθεση με τους παραποιημένους ισολογισμούς.