Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένα να τραβήξουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση  είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί ευνοϊκό πεδίο για την Κουμουνδούρου.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι οι πολίτες μπορούν και ξεχωρίζουν τις διαφορετικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αυτές της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα αποδομούνται και τα όποια μνημονιακά επιχειρήματα κυβερνητικών στελεχών.

Τις τελευταίες ημέρες κεντρικά θέματα συζήτησης αποτελούν η αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ και η απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν σκοπό να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Κάτι τέτοιο άλλωστε φάνηκε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην οποία συμμετείχε και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ένα πρόσωπο που η άρνηση του να προχωρήσει σε επανελέγχο των συμβάσεων και αξιολόγηση των υπαλλήλων της περιφέρειας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο.

Αυτό που έγινε κατανοητό χθες, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν διαφωνεί με τη νομιμότητα. Δηλαδή στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται υπέρ του ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων όχι όμως και της αξιολόγησης. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι η αξιολόγηση αποτελεί ένα πρόσχημα και μια δικαιολογία προκειμένου να εφαρμοστεί η μνημονιακή δέσμευση για έξοδο του 15% των δημοσίων υπαλλήλων.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και η συνάντηση των Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Δραγασάκη.

Άνοιγμα στην κοινωνία

Ωστόσο, εκτός από την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσουν άνοιγμα στην κοινωνία. Η επαφή με τον κόσμο θα έχει ως αποτέλεσμα να εμπεδωθούν στους πολίτες οι πραγματικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη για το λόγο αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν μία σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, όπως για παράδειγμα η ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών και η διοργάνωση 13 περιφερειακών συνδιασκέψεων. Σε αυτές αναμένεται να συζητηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, μέρος του οποίου παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.