Βουλή: Διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της επιδιώκει η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να κρίνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα το αίτημα που έχει υποβάλει η "ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ" προκειμένου να διευρύνει το αντικείμενο ενημερώσεών της και πέραν των Νομικών Προσώπων.

Όπως ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, από το καλοκαίρι, η ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ έχει κάνει αίτημα να διευρύνει το αντικείμενό της και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται αυτό να συζητηθεί.

Ο πρόεδρος της Αρχής, Πέτρος Χριστοφόρου, δεν έδωσε ωστόσο περισσότερη ενημέρωση για το περιεχόμενο της αίτησης, ακριβώς επειδή εκκρεμεί η εξέτασή της από την Αρχή.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είπε ότι είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες για την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών και σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιβληθεί πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον νόμο, τη γενική αρμοδιότητα για τις εισπρακτικές εταιρείες έχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενώ η ίδια η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της έχει ασκήσει αυστηρότατους ελέγχους και έχει καλέσει και τράπεζες και εταιρείες ενημέρωσης να συμμορφωθούν στο πλαίσιο που έχει καθοριστεί για τη λειτουργία τους. Πρόσφατα, η Αρχή συμπεριέλαβε στον ιστότοπό της ειδική θεματική ενότητα στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες.