Καλό τετραήμερο, αλλά από την Τρίτη έρχονται βροχές

Καλυτερεύει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφήνοντας πίσω του τις μεσημεριανές ξαφνικές και έντονες βροχοπτώσεις της εβδομάδας που μας πέρασε.

Ο καιρός, μετά την καλυτέρευση της Παρασκευής και του Σαββάτου, θα συνεχίσει να είναι γενικά αίθριος τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα, με άνοδο της θερμοκρασίας.

Μοναδικό μελανό σημείο μέσα στις τέσσερις επόμενες ημέρες είναι οι άνεμοι, έως και έξι μποφόρ ανά στιγμές κατά τόπους, καθώς και ενδεχόμενες μεσημεριανές συννεφιές.

Πλην όμως, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, ο καιρός χαλάει, με νέα πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ίσως ακόμη και από το μεσημέρι της Τρίτης, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός θα συνεχιστεί στα ίδια πλαίσια την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πρόγνωση καιρού τριών έως επτά ημερών:

Κυριακή 21-09-2014 και Δευτέρα 22-09-2014

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων, κυρίως στα βορειοανατολικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: ασθενείς και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Οι μέγιστες τιμές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα κυμανθούν από 30 έως 32 βαθμούς κελσίου κατά τόπους.

Τρίτη 23-09-2014

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Γρήγορα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Τετάρτη 24-09-2014 και Πέμπτη 25-09-2014

Καιρός: στα ανατολικά παροδικές νεφώσεις με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με βαθμιαία ανάπτυξη νεφώσεων στα δυτικά την Πέμπτη.

Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.