Βρήκαν τέσσερα κιλά κοκαΐνης σε αυτοκίνητο του Βατικανού!

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η γαλλική αστυνομία κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ιταλία και την Ελβετία, καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας σε αυτοκίνητο του Βατικανού, που έφερε διπλωματικές πινακίδες κυκλοφορίας, εντόπισαν τέσσερα κιλά κοκαΐνης και περίπου 200 γραμμάρια ινδικής κάνναβης!

Το απίστευτο περιστατικό μετέδωσε το γαλλικό κανάλι RTL, που στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως το όχημα ανήκει στον 91χρονο Αργεντινό καρδινάλιο Χόρχε Μεχία, ο οποίος τις τελευταίες μέρες παραμένει κλινήρης, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Οι δύο συλληφθέντες, δύο Ιταλοί ηλικίας 30 και 41 ετών, φέρονται να πήραν το αυτοκίνητο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, και να μετέβησαν στην Ισπανία, όπου φόρτωσαν τα ναρκωτικά και κατόπιν επιχείρησαν να διασχίσουν τη Γαλλία, ελπίζοντας πως οι τελωνειακοί υπάλληλοι δε θα έκαναν έλεγχο σε ένα όχημα με πινακίδες του Βατικανού. Ωστόσο, έκαναν λάθος, αφού οι τελωνειακοί προχώρησαν σε έλεγχο ρουτίνας, κατά τη διάρκεια του οποίου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.

Η Αγία Έδρα σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως ένα από τα οχήματά της βρέθηκε στη Γαλλία να μεταφέρει ναρκωτικά, όμως διευκρίνισε πως κανένα μέλος της δεν είχε άμεση εμπλοκή στο περιστατικό.