Τσίπρας: Οι Γερμανοί ξανάρχονται

Δριμεία κριτική ασκεί μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την απόφαση να μην μεταδοθεί η ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Η ανάρτηση παρουσιάζει μία φωτογραφία από την ελληνική ταινία "Οι Γερμανοί ξανάρχονται", σατιρικό έργο εποχής με τον Βασίλη Λογοθετίδη, το οποίο παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή να βλέπει στον ύπνο του, ότι οι Γερμανοί ξαναγυρίζουν μετά το τέλος της Κατοχής και επαναλαμβάνουν τις αγριότητες, στις οποίες είχαν προβεί στο διάστημα της παρουσίας τους στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη δημοσίευσή του ο κύριος Τσίπρας: "Το Μαξίμου διατάσσει, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια, να μην μεταδοθεί ομιλία αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. 

Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη διορισμένη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προσθέτει νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης. 

Καθιστώντας παράλληλα φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού".