Θεοδωράκης: Δε θα φύγουμε από την Ευρώπη για μερικούς στριμμένους

“Να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα, αλλά χωρίς να διακινδυνεύουμε το γκρέμισμα της χώρας”, ήταν το μήνυμα που έστειλε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Στη συνέντευξή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι προσβάλλουν την κοινοβουλευτική λειτουργία, καθώς δεν κάνουν ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα, αλλά λειτουργούν με βάση τις δικές τους σκοπιμότητες.

Ο κ. Θεοδωράκης έδωσε έμφαση στη σημασία του διαλόγου, προτείνοντας “να συμφωνήσουν τα κόμματα που θέλουν τη σιγουριά μιας δυνατής κυβέρνησης, να δώσει ο καθένας τη λίστα με τις 20 προτεραιότητές του, να βάλουμε ο καθένας τις 20 δικές του προτεραιότητες, να βάλουμε κι εμείς τις 20 δικές μας, να δούμε πού συναντιόμαστε. Τα παζάρια και τις λευκές επιταγές δεν τις θέλουμε”.

“Άλλος ο διάλογος για να σώσουμε τη χώρα και άλλος για να σώσουμε τους μαθουσάλες της πολιτικής”, σχολίασε εξάλλου.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να αποφασίσει η τρέχουσα Βουλή ότι οι μεθεπόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν με αναλογικότερο σύστημα, καθώς και να αποφασίσει για την αναθεώρηση του συντάγματος, στα σημεία της ευθύνης των υπουργών, της ασυλίας των υπουργών και της λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών.

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν λάθος οπτική και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το θεσμό για την προσφυγή στις κάλπες.

Για τον ΕΝΦΙΑ παρατήρησε ότι δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης να κάνει διαβούλευση. “Δεν μπορεί να φορολογείται το ένα κεραμίδι. Το ένα σπίτι μιας οικογένειας μέχρι 100 τ.μ. δεν μπορεί να φορολογείται”, είπε, και συνέχισε: “Να πάμε σε αντικειμενικές αξίες πραγματικές, να ξέρουμε γιατί μιλάμε και να ξέρουμε την αναλογική συνεισφορά του καθενός, αυτό θέλει ο κόσμος”.

Για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και της Ε.Ε. τόνισε: “Δε θα φύγουμε εμείς από την Ευρώπη, επειδή στην οικογένειά μας, την ευρωπαϊκή οικογένεια υπάρχουν κάποιοι “στριμμένοι” φίλοι. Θα τους αλλάξουμε μυαλά”.