Χρυσοχοΐδης: Ας λύσουμε άμεσα το θέμα της προεδρικής εκλογής

Επίσπευση της διαδικασίας ζητά ο υπουργός Υποδομών

Την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ώστε να μη σέρνεται το θέμα των πρόωρων εκλογών που αποβαίνει σε βάρος της χώρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Η γνώμη μου είναι να λύσουμε άμεσα το ζήτημα του Προέδρου και να απαντήσουμε άμεσα στο ερώτημα εκλογές ή μη εκλογές”, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο “Βήμα FΜ” ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ένα “παρανοϊκό φαινόμενο, που ο ένας λέει “εγώ έχω 180 και μπορώ να βγάλω Πρόεδρο” και ο άλλος λέει “εγώ έχω 120 και εν πάση περιπτώσει ό,τι και να κάνεις δεν πρέπει να τον ψηφίσω”. Εδώ δεν μιλάμε για Πρόεδρο λοιπόν, ουσιαστικά γίνεται ένας διαγκωνισμός, εκλογές ή μη εκλογές σε βάρος της χώρας”.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: “Το ΠΑΣΟΚ το χρειάζεται η Ελλάδα, την Κεντροαριστερά, την Προοδευτική Παράταξη, όπως θέλετε πείτε το. Το καταλαβαίνουν όμως πολλοί αυτό στο ΠΑΣΟΚ; Αν δεν καταλαβαίνουν, τότε κάνουν ζημιά όχι στο ΠΑΣΟΚ, στη χώρα. Δεν είναι δυνατό να υπάρξει Ελλάδα προοδευτική με αλλαγές ριζοσπαστικές, που χρειάζεται ο τόπος και δικαιοσύνη και δίκαιο κράτος χωρίς να υπάρχει αυτή η παράταξη. Νομίζω, ότι έχουμε εμπλακεί στη λογική του μικρού κόμματος, ενώ είμαστε μια μεγάλη παράταξη”.