Θεσσαλονίκη: Έρευνες για κακοτεχνίες στο δημοτικό σχολείο που έπεσε η οροφή

Θεσσαλονίκη: Έρευνες για κακοτεχνίες στο δημοτικό σχολείο που έπεσε η οροφή

Οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για σπάνιο περιστατικό

Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όπου κατέρρευσε η γυψοσανίδα της οροφής, θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά και τη δασκάλα 6ης τάξης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μηχανικοί εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για σπάνιο περιστατικό και αναζητούν τις κακοτεχνίες στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης που έγινε το περασμένο και το φετινό καλοκαίρι από τους ιδιοκτήτες, κατόπιν αιτήματος του δήμου Πυλαίας. Το κτήριο μισθώνεται από την πολιτεία για να στεγάσει το 4ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης με την κατασκευή γυψοσανίδων για την κάλυψη μόνωσης στα ταβάνια των αιθουσών και των διαδρόμων και άλλες παρεμβάσεις στο κτίριο, παρελήφθη από τον Δήμο Πυλαίας. Στις περιπτώσεις έργων σε κτίρια ιδιωτών που μισθώνονται από το δημόσιο έστω και αν αυτά είναι σχολεία, δεν απαιτείται από τον νόμο η παρουσία μηχανικού του δήμου στη διάρκεια των εργασιών.

Το κτίριο που επί χρόνια στέγαζε ιδιωτικό σχολείο, φτιάχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 50 και μισθώνεται από το υπουργείο Παιδείας, με κόστος 17 χιλιάδων ευρώ τον μήνα.