Τσακρής: Έπρεπε να είχαμε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό

Τσακρής: Έπρεπε να είχαμε επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό

«Δεν μας απασχολεί τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο των ανεμβολίαστων»

Το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έθεσε ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στην ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας που βρίσκεται εν μέσω του τέταρτου ή και πέμπτου κύματος της πανδημίας.

«Ίσως είναι λίγο αργά να γίνει τώρα αυτό αλλά, θα έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερη επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Αν συνέβαινε αυτό, θα βλέπαμε τους σκληρούς δείκτες της επιδημίας σε καλύτερο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Τσακρής.

Μιλώντας για την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, ο Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε ότι «τώρα έχουμε συνεχώς αυξητική τάση και πιθανώς να έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες», αναφέροντας ότι αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι όχι τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο ο αριθμός των ανεμβολίαστων.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων αλλά πολύ λιγότερους διασωληνωμένους και ανθρώπους που χάνουν τη μάχη με την Covid-19 λοίμωξη, εάν για παράδειγμα είχαμε περισσότερους εμβολιασμένους».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακρής, «αυτό που κάνει το εμβόλιο είναι κυρίως η προστασία της ζωής μας και μείωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας».