Ουκρανία: Οι αντάρτες απελευθέρωσαν 1200 κρατούμενους

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία προχώρησαν σήμερα στην "απελευθέρωση" 1200 κρατουμένων, στα πλαίσια του όρου της ανταλλαγής κρατουμένων που υπεγράφη στην συνθήκη εκεχειρίας την προηγούμενη Παρασκευή με την κυβέρνηση του Κιέβου, στο Μινσκ. 

Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος  ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ο οποίος επισκέφθηκε την Μαριούπολη, ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο είχαν αρχίσει να πολιορκούν οι αυτονομιστές, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της.

Ο Ποροσένκο δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί την πόλη από τους φιλορώσους αντάρτες, οι οποίοι είχαν προωθηθεί σε αυτήν την περασμένη εβδομάδα μέχρι που κηρύχθηκε εκεχειρία.

«Έδωσα διαταγή στον στρατό να ενισχύσει την άμυνα της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, άρματα μάχης και αεροπορική κάλυψη. Ο εχθρός θα υποστεί μια συντριπτική ήττα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Αυτή είναι η ουκρανική μας γη, δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν»,έγραψε ο Ποροσένκο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.