Εθνική Ελλάδος: Πώς θα ανακάμψει από τη γκέλα με Ρουμανία

Ο δρόμος της εθνικής Ελλάδος για τα τελικά του Euro 2016 δεν ήταν τελικά στρωμένος με ροδοπέταλα.

Οι Ρουμάνοι κέρδισαν με 1-0 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρικά την Εθνική μας στο άδειο λόγω τιμωρίας Γ. Καραϊσκάκης και την έβαλαν δύσκολα για τη συνέχεια του ομίλου.

Ήταν λογικό, αφού τα πρωταθλήματα είναι στην έναρξή τους, οι περισσότεροι παίκτες που ξεκίνησαν τον αγώνα δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους είτε ήταν ντεφορμέ, κόσμος δεν υπήρχε για να βοηθήσει, ήταν μια ομάδα νέα, με αλλαγές σε σχήμα και πρόσωπα και η ήττα ήρθε.

Πλέον, η Εθνική μας καλείται να κάνει ντεμαράζ στη συνέχεια για να βρεθεί σε πλεονεκτικότερη θέση από τους Ρουμάνους, ίσως για να τα καταφέρει να πρέπει να κερδίσει στο Βουκουρέστι, αλλά αυτό δεν είναι και απαραίτητο για την πρόκριση, καθώς από κάθε όμιλο -στα πρώτα τελικά Ευρωπαϊκού με 24 ομάδες- περνούν οι δύο πρώτοι και ο καλύτερος τρίτος κάθε ομίλου, συν ομάδες από τα μπαράζ των τρίτων.

Είναι δύσκολο για την Ελλάδα, συνεπώς, να αποκλειστεί, αλλά η καθοδική δίνη δε σε συγκρατεί πουθενά, αν εισχωρήσεις μέσα της.

Στις 11 Οκτωβρίου η αγωνιστική κατάσταση των διεθνών θα είναι καλύτερη, θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους -αν και είναι αμφίβολο αν θα έχουν προλάβει να γυρίσουν και οι Φετφατζίδης, Μανιάτης- όμως στη Φινλανδία, οι πιο έμπειροι Έλληνες καλούνται να επιστρέψουν με αποτέλεσμα από το Ελσίνκι, κόντρα σε μια υπερφίαλη ομάδα, που έχανε στα πρώτα 45 λεπτά από τα Νησιά Φερόε στην πρεμιέρα.

Ακόμη και η ισοπαλία θα είναι κέρδος, διότι δύο ήττες θα είναι καταστρεπτικές, μιας και τρεις ημέρες μετά, στις 14 του Οκτώβρη, υποδέχεται τη Βόρειο Ιρλανδία, που ξεκίνησε με νίκη στην Ουγγαρία (2-1) και πάλι χωρίς φιλάθλους (δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας).

Σκεφτείτε ότι οι νέοι ορισμοί των αγωνιστικών των διεθνών υποχρεώσεων φέρνουν άλλα δύο κρίσιμα ματς (με Φινλανδία εντός και με Ρουμανία εκτός) του χρόνου το Σεπτέμβρη, διάστημα που δεν ευνοεί τους ελληνικούς συλλόγους και τους Έλληνες παίκτες εν γένει.

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νέος τρόπος και οι νέες θέσεις πρόκρισης, που είναι κατά οκτώ περισσότερες, ως εισιτήρια για την τελική φάση, αναμένεται να φέρουν εκπλήξεις, καθώς θα υπάρχει σε όλες τις ομάδες εντελώς διαφορετική φιλοσοφία μπροστά στο ενδεχόμενο μιας απώλειας βαθμών.

Όλο το πρόγραμμα της γαλανόλευκης:

11/10/2014 Φινλανδία - Ελλάδα
14/10/2014 Ελλάδα - Βόρειος Ιρλανδία
14/11/2014 Ελλάδα - Νησιά Φερόε
29/03/2015 Ουγγαρία - Ελλάδα
13/06/2015 Νησιά Φερόε - Ελλάδα
04/09/2015 Ελλάδα - Φινλανδία
07/09/2015 Ρουμανία - Ελλάδα
08/10/2015 Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα
11/10/2015 Ελλάδα - Ουγγαρία