15χρονος κατηγορείται ότι σκότωσε την 11χρονη αδελφή του

Ένας 15χρονος Γάλλος έφηβος κατηγορείται για τη δολοφονία της 11χρονης αδελφής του και το σοβαρό τραυματισμό του 8χρονου αδελφού του στο χωριό Μπερνάς, κοντά στα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης, όταν και βρέθηκε μέσα στο σπίτι της οικογένειας των παιδιών το άψυχο σώμα του κοριτσιού, καθώς και το σώμα του μικρού αδελφού της, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά με μαχαίρι. Τα τρία παιδιά ήταν μόνα τους και ο 15χρονος είχε αναλάβει να προσέχει τα αδέλφια του, καθώς οι γονείς παρακολουθούσαν μάθημα γιόγκα.

Αρχικά ο νεαρός, που βγήκε από το σπίτι σε κατάσταση σοκ, με λεκέδες από αίμα στα ρούχα του για να ειδοποιήσει για τον συμβάν καταφεύγοντας σε γειτονικό σπίτι, ισχυρίστηκε ότι δράστης της δολοφονίας ήταν ένας άγνωστος άνδρας, όμως η εκδοχή αυτή δεν έπεισε τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο νεαρός υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, ο 15χρονος θα τεθεί υπό κράτηση σε ειδικές συνθήκες και με την λήψη μέτρων προστασίας, με ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.