Βενιζέλος – Ζάππειο: Προχωράμε με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν

Σε αιχμηρό τόνο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άνοιξε την ομιλία του στο Ζάππειο Μέγαρο για τα 40α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, στον Γιώργο Παπανδρέου και στα όσα έγιναν τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος πήρε τη "σκυτάλη" από τον Κώστα Σημίτη και την ευθεία επίθεση προς τον Γ. Παπαδνρέου και είπε "ευχαριστώ πρόεδρε Κώστα Σημίτη για τον ουσιαστικό χαιρετισμό σου και λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι ψυχικά μαζί μας απόψε".

Συνέχισε μιλώντας για το κόμμα λέγοντας, "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, χτυπημένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο και ενωμένο".

Αναφέρθηκε στα φαινόμενα των κλακαδόρων και τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε την Δευτέρα.

"Προχθές μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη" είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

"Τα φαινόμενα αυτά δεν με αφορούν προσωπικά. Συμμετείχα στην εκδήλωση όχι ιδιωτικά αλλά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να δώσω μήνυμα ευγένειας και συσπείρωσης" συνέχισε.

Απαντώντας στον σύνθημα της Δευτέρας "Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "τον Ιούνιο του 2013 φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία γιατί αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ευθύνη διαχείρισης και αντιμετώπισης της κρίσης".

"Το ΠΑΣΟΚ έγινε το μαύρο πρόβατο της κρίσης... Ας πούμε με ειλικρίνεια γιατί: γιατί ήταν το κατεξοχήν κόμμα της μεταπολίτευσης... Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κατεξοχήν κόμμα που εξέφραζε τα κοινωνικά στρώματα που έπληξε η κρίση και τα μέτρα... Και μάλιστα έκρινε ότι έπρεπε να ζητήσει το βάρος αυτό μόνο του, όχι να ζητήσει βοήθεια... Εγώ το είχα προτείνει, θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφασίσει..." δήλωσε σχετικά με τις αποφάσεις που οδήγησαν στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση.  

Μιλώντας για τις δικές του επιλογές ως πρόεδρος του κόμματος αλλά και στέλεχος των κυβερνήσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: "αγωνίστηκα για να αποτρέψω το φλερτ με το ΔΝΤ το 2009. Ανέλαβα την ευθύνη της οικονομίας της χώρας, διαπραγματεύτηκα τη μείωση του χρέους. Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007, αυτό επιδιώκουν εκείνοι που θέλουν να ξεχάσουν το τι μεσολάβησε έως τότε".

Σχετικά με την εξής πορεία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: "προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο, προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου. Έναν μόνον όρο, να ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν".