Αποκαλυπτήρια της Samsung για Galaxy Note 4 και όχι μόνο…

Και προτού σβήσουν τα φλας από τα αποκαλυπτήρια του πρώτου smartphone...καρπού, του smartwatch Gear S και η Samsung πέρασε στο... σίκουελ!

Φροντίζοντας να ικανοποιήσει τα πλήθη, στην IFA Berlin, η κορεατική εταιρεία τεχνολογίας αποκάλυψε τα Galaxy Note 4, το Galaxy Edge και το Samsung Gear VR.

Smartwatch Gear S

Στη σημερινή της εντυπωσιακή εκδήλωση UNPACKED Episode 2, οι Κορεάτες αποκάλυψαν τρεις συσκευές.

"To smartphone δεν είναι πια smartphone, αλλά θα γίνει το πορτοφόλι σας" ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρόεδρο του τμήματος πωλήσεων της Samsung, DJ Lee.

Τα νέα gadgets που παρουσιάστηκαν έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Galaxy Note 4

Στο Note 4 έχουμε μια οθόνη 5.7 ιντσών Quad HD Super AMOLED, με ανάλυση 2,560 x 1,440. Το phablet θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, άσπρο, χρυσό, και ροζ. Επιπλέον, η Samsung προσέθεσε ένα νέο τρόπο multitasking στη συσκευή με μικρά «παράθυρα» τα οποία ελαχιστοποιούνται και μεγιστοποιούνται.

H Samsung ανανέωσε και το S Pen προκειμένου να λειτουργεί με την ίδια ευαισθησία όπως ένα στιλό. Σκοπός της εταιρείας ήταν ο χρήστης να έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση είτε γράφει με ένα στιλό, είτε με το S Pen στο Galaxy Note 4. Παράλληλα, με το S Pen οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται φωτογραφίες καθώς και να σέρνουν φωτογραφίες όπως ακριβώς γίνεται σε ένα φορητό υπολογιστή. Το drag λοιπόν είναι ένα από τα καινούρια χαρακτηριστικά του Note 4 και του S Pen. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η εφαρμογή SnapNote, όπου ουσιαστικά μιλάμε για ένα Print Screen στην οθόνη της συσκευής.

Κάμερα: 16 Megapixel στην οπίσθια και 3.7 Megapixel στην μπροστινή.

To Note 4 έχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης μέσω USB καλωδίου. Το κινητό θα φτάνει στο 50% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά, ενώ η αποδοτικότητα της μπαταρίας βελτιώθηκε 7.5% σε σχέση με το Note 3. Η Samsung αναβάθμισε και την ηχογράφηση του Νote και προσέθεσε δυνατότητες αλλαγής της φωνής του ομιλητή στο τηλέφωνο.

Galaxy Note Edge με κυρτή οθόνη

Το νέο κινητό, με κυρτή οθόνη, θα είναι διαθέσιμο τον Οκτώβριο. Το Galaxy Note Edge είναι μια έκδοση του Note 4 (περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά του). Στα σημεία όπου είναι κυρτή η οθόνη αφής, υπάρχουν τα κουμπιά της κάμερας.

Samsung Gear VR

Ίσως το highlight της παρουσίασης. Το Virtual Reality Headset. Πρόκειται για μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας, την οποία η Samsung άφησε για το τέλος. To Samsung Gear VR παρουσιάστηκε ως η απόλυτη εμπειρία θεάματος.

Το Galaxy Note 4 εφαρμόζεται μέσα στο Gear VR και ο χρήστης έχει ακριβώς μπροστά στα μάτια του το phablet χωρίς «οπτικό θόρυβο». Για το Gear VR δεν υπάρχει η λέξη καθυστέρηση αφού το latency φτάνει μόλις τα 20ms. Η συσκευή διαθέτει παράλληλα δικούς της αισθητήρες, όπως αποκάλυψε ο John Carmack της Oculus VR.