Πειράματα Ρανιέρι για τους νέους “ήρωες” της Εθνικής με Ρουμανία

Τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τη διαφορά στον κρίσιμο εντός έδρας -και κεκλεισμένων των θυρών- αγώνα ενάντια στη Ρουμανία στο Γ. Καραϊσκάκης για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016 αναζητά ο Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η εθνική Ελλάδος βρίσκεται σε μια μεταβατική εποχή, όμως έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι, εντός έδρας, το οποίο, αν χαθεί, θα τη βάλει σε περιπέτειες.

Οι Ρουμάνοι γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας επί Σάντος, όταν αποκλείστηκαν από τη γαλανόλευκη στα μπαράζ πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όμως ο ίδιος ο Ρανιέρι ποντάρει στη λογική του new entry.

Νέο δεδομένο για την Εθνική και νέος παράγοντας είναι πρώτα-πρώτα ο ίδιος και αυτό αναζητά από το ρόστερ, στο οποίο λείπουν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης.

Ο Ρανιέρι ποντάρει πολλά στην έκπληξη του Πέτρου Μάνταλου και ακόμη-ακόμη σκέφτεται να τον βάλει μέχρι και βασικό.

Στην προπόνηση της Τετάρτης, ο Ιταλός τεχνικός δοκίμασε τον Μάνταλο με το βασικό σχήμα, παρέα με τους Ορέστη Καρνέζη, Βασίλη Τοροσίδη, Χοσέ Χολέμπας, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μανωλά, Παναγιώτη Ταχτσίδη, Ανδρέα Σάμαρη, Κώστα Μήτρογλου, Γιώργο Σαμαρά και Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Η επιλογή του Ταχτσίδη αντί του Κονέ αποτελεί έναν ακόμη νεωτερισμό του Ρανιέρι, στην προσπάθειά του να βρει "ήρωες" που θα μπουν μπροστά, θα πρωταγωνιστήσουν και θα δώσουν τη νίκη κόντρα στους Ρουμάνους.

Οι ποδοσφαιριστές πήραν ρεπό για το απόγευμα της Τετάρτης και στις 21:00 θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.

Το πρωί της Πέμπτης θα ακολουθήσει βιντεοθεραπεία και η επόμενη προπόνηση των διεθνών είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.