Δέκα χρόνια Μεγάλες Μέρες Νεμέας

Το φθινόπωρο ξεκίνησε και για τη Νεμέα η αρχή αυτή είναι γιορτή! Ο τρύγος ξεκινά και όπως κάθε χρόνο ένα πλούσιο πρόγραμμα υποδέχεται τους επισκέπτες της περιοχής, στην 3ημερη γιορτή “Μεγάλες Μέρες της Νεμέας”, από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, συμπληρώνοντας 10 χρόνια, ο θεσμός συνεχίζει με αμείωτη δυναμική να προβάλει με τον οινικό πλούτο της περιοχής και το Αγιωργήτικο, μια από τις διασημότερες και πιο δυναμικές ποικιλίες κρασιού διεθνώς. Για όλους τους οινόφιλους είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους δημιουργούς κρασιών τη νέα σοδειά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Νεμέας και το Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και αυτή τη χρονιά έχουν τον τίτλο “Η Νεμέα στον κόσμο”, αφού θα επιχειρήσουν μια αποτίμηση που έχει το κρασί ΠΟΠ Νεμέα στις διεθνείς αγορές, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την επικοινωνία, που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό για την προβολή της Νεμέας σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθεί ένα βίντεο με την επίσκεψη των κορυφαίων wine blogers από όλο τον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή πριν από λίγο καιρό και θα αποτελέσει εργαλείο προβολής και επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο.

Οι φετινές εκδηλώσεις έρχονται σαν συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που εγκαινιάστηκε στις αντίστοιχες εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς για ανάπτυξη οινοτουρισμού στην περιοχή, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας έχουν αρχίσει ήδη να είναι εμφανή.

Η ζώνη της Νεμέας αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη των Βαλκανίων, με μια ποικιλία διεθνώς αναγνωρισμένη, ενώ η περιοχή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό μεγάλων και οργανωμένων οινοποιείων στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα 40 και παράγουν εκατοντάδες επώνυμες ετικέτες κρασιού.

Οι επισκέπτες των “Μεγάλων Ημερών της Νεμέας” θα έχουν την ευκαιρία στο τριήμερο που διαρκούν οι εκδηλώσεις να επισκεφτούν τα οινοποιεία, να μιλήσουν προσωπικά με τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν κρασιά της αρεσκείας τους και να θαυμάσουν ένα μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς και περιβαλλοντικής σπουδαιότητας, κατάφυτο από αμπελώνες.

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ