Αυθεντικό το δεύτερο βίντεο με αποκεφαλισμό δημοσιογράφου

Αυθεντικό είναι το βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να αποκεφαλίζουν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ, σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Καϊτλίν Χέιντεν.

Στο επίμαχο βίντεο του αποκεφαλισμού του Σότλοφ, ένας ένοπλος μασκοφόρος προειδοποιεί τώρα την Βρετανία για τον πολίτη Ντέηβιντ Χέηνς, τον οποίον κρατά όμηρο το Ισλαμικό Κράτος.

Ο τζιχαντιστής προειδοποιεί - με βρετανική προφορά - τις κυβερνήσεις των χωρών που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ "να υπαναχωρήσουν από τη σατανική συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους".

"Επανέρχομαι, Ομπάμα, και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος", δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι ο ίδιος Βρετανός που τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο Σότλοφ ήταν ο δεύτερος Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατείτο όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος, μαζί με τον Τζέιμς Φόλεϊ, και οι τζιχαντιστές είχαν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την εκτέλεση του.

Πριν λίγες ημέρες, η μητέρα του ομήρου είχε απευθύνει μια σπαρακτική έκκληση προς τον ηγέτη του χαλιφάτου να απελευθερώσει τον παιδί της, καθώς ήταν απλά "ένα αθώος αμερικανός δημοσιογράφος, χωρίς καμία επιρροή στις αποφάσεις της κυβέρνησης".