Μαρία Κάλλας: Το χρυσό άγαλμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Τα καυστικά σχόλια στο twitter

Μαρία Κάλλας: Το χρυσό άγαλμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις – Τα καυστικά σχόλια στο twitter

Τι είπε ο δήμαρχος Αθηναίων

Αντικείμενο έντονου σχολιασμού έγινε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης καλλιτέχνιδας.

Η δημιουργία φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα και οι χρήστες των social media έκαναν τα καυστικά του σχόλια.

Το άγαλμα που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, είναι ένα δημιούργημα που φιλοτέχνησε η Αφροδίτη Λίτη και τοποθετήθηκε στο αλσύλλιο της Ροβέρτου Γκάλι, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Πρόκειται για έναν ανδριάντα από γυαλιστερό μπρούντζο. Η πρωτοβουλία και η ανάθεση έγιναν από τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, ενώ η διαδικασία των εγκρίσεων της χωροθέτησης από το ΚΑΣ και τους άλλους φορείς υπήρξε χρονοβόρα.

Τα σχόλια στο twitter:

«Το άγαλμα τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολλαρίστηκε ανελέητα στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», είπε μιλώντας στο Mega.