Έκαψε τα πάντα η πυρκαγιά στο Καλοχώρι Καλαμπάκας

Τεράστιες και ανυπολόγιστες καταστροφές φαίνεται ότι αφήνει στο πέρασμα του το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στο Καλοχώρι Καλαμπάκας και μαίνεται ακόμη...

Όπως κατέγραψε εκ νέου η ιστοσελίδα trikalanews.gr, με το πρώτο φως της ημέρας τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, υπήρξε εκ νέου βοήθεια στην κατάσβεσή της από αέρος με την συνδρομή τριών αεροπλάνων τύπου καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ από εδάφους, οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης ενισχυμένες και με νέα πεζοπόρα τμήματα, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες με αντίπαλο και τον άνεμο.

Πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι με όλα τα διαθέσιμα μέσα δίνουν για δεύτερη συνεχή μέρα τη μάχη με τις φλόγες, καθώς υπάρχουν αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις.

Πάντως, στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο για τους οικισμούς Καλοχώρι και Νέα Ζωή.

Στο σημείο, όπου δεν έχει μείνει κανένα ίχνος δάσους σε μια έκταση περίπου 30.000 στρεμμάτων γης, βρέθηκε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

"Αυτό που είναι σε προτεραιότητα είναι να σβήσει η φωτιά και μετά να δούμε τον τρόπο αποζημίωσης πληγέντων, καθώς υπάρχουν καταστραμμένες από τις φλόγες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις", δήλωσε.

Οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης προστάτευσαν την Κυριακή και το καταφύγιο θηραμάτων της περιοχής, το οποίο απειλείτο από τις φλόγες.