Συναγερμός σε Βέλγιο – Γερμανία για ύποπτα κρούσματα Έμπολα

Σε απομόνωση, σε νοσοκομείο της Οστάνδης στο Βέλγιο, νοσηλεύεται ένας 13χρονος καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με το βελγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό μετά την άφιξή του στο Βέλγιο από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής.

Το νοσοκομείο AZ Νταμιάαν δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να πρόκειται για κρούσμα του Έμπολα και ανακοίνωσε ότι οι γιατροί θα τον παρακολουθούν τις επόμενες δύο ημέρες για να διαπιστώσουν εάν υποχωρεί ο πυρετός.

Παράλληλα, στη γειτονική Γερμανία, οι υπηρεσίες υγείας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Βερολίνο απέκλεισαν ένα κέντρο εύρεσης εργασίας και διακόμισαν μια γυναίκα που έχει συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε μόλυνση από τον ιό Έμπολα, ιδίως υψηλό πυρετό, σε νοσοκομείο.

Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ταυτότητα, την εθνικότητα ή τα συμπτώματα της γυναίκας αυτής, ούτε για το εάν και κατά πόσον είχε ταξιδέψει στη δυτική Αφρική, όπου έχει ξεσπάσει η επιδημία. 

Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.229 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, με τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε να δίνουν μάχη για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέροντας τον θάνατο ακόμη 84 ασθενών μέσα σε τρεις ημέρες, μια σημαντική αύξηση παρά τη διεθνή κινητοποίηση.