Πάπας: Πρέπει να φύγω νωρίς, αλλιώς το ελικόπτερό μου θα συντριβεί

Άφωνους άφησε ιερείς και μοναχές από τη Νότια Κορέα πάπας Φραγκίσκος όταν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, τους ανακοίνωσε ότι θα τελειώσουν νωρίτερα τη συνάντηση γιατί πρέπει να φύγει αλλιώς το ελικόπτερό του θα συντριβεί!

"Εάν δεν απογειωθούμε στην ώρα μας, υπάρχει ένας κίνδυνος να συντριβούμε στα βουνά" είπε χαμογελώντας ο ποντίφικας προς τους παρευρισκομένους, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγησεις!

Σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος προχώρησε στην οσιοποίηση 124 καθολικών της πρώτης γενιάς του καθολικισμού στην Κορέα οι οποίοι μαρτύρησαν το 18ο και 19ο αιώνα - στο μεγαλύτερο γεγονός του πενθήμερου ταξιδιού στην ανατολική Ασία.

Περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί, ντυμένοι στα λευκά με κίτρινα καπελάκια, συνέρευσαν στη μεγάλη υπαίθρια παπική λειτουργία στο κέντρο της Σεούλ.

Την Παρασκευή, 50.000 νοτιοκορεάτες γέμισαν ασφυκτικά το στάδιο της πόλης Νταετζόν, σε μια λειτουργία που θύμιζε συναυλία ροκ-σταρ!

Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος ποντίφικας ο οποίος επισκέπτεται το Νότια Κορέα από το 1999.

Η Καθολική Εκκλησία αναπτύσσεται ταχύτατα στη Νότια Κορέα, η οποία βλέπει το Βατικανό ως το "παράδειγμα" του δυτικού κόσμου. Την τελευταία 25ετία, ο αριθμός των καθολικών πιστών έχει διπλασιαστεί φτάνοντας το 11% του πληθυσμού. Κάθε χρόνο προστίθενται 100.000 νέα μέλη.