ΗΠΑ: Οργή για τον θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό

Οι οργισμένες αντιδράσεις και τα επεισόδια συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπου ένας 18χρονος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. Το θύμα πυροβολήθηκε από βετεράνο αστυνομικό και σύμφωνα με πληροφορίες πριν δεχθεί τον πυροβολισμό είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά για να δείξει πως ήταν άοπλος.  

Την Τρίτη, περίπου 50 διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο αρχηγείο της αστυνομίας ενώ την προηγούμενη νύχτα, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, για να διαλύσουν μια μεγάλη διαδήλωση.

Οι γονείς του κάνουν έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία προκειμένου πέσει φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του Μάικλ Μπράουν και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ να μας την δώσετε. Χρειαζόμαστε τις αναφορές της αστυνομίας, μας είναι απαραίτητο να μάθουμε τι συνέβη, έχουμε ανάγκη από κάθε πληροφορία. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Θα το κάνουμε σωστά. Δεν χρειάζεται βία. Δεν θα θέλαμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Μάικλ Μπράουν, πατέρας του θύματος.

Η οικογένεια Μπράουν προσέλαβε τον δικηγόρο Μπέντζαμιν Κραμπ, που είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν, του μαύρου έφηβου ο οποίος σκοτώθηκε το 2012 από εθελοντή φύλακα κοινότητας.

Παράλληλα με την αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία της κομητείας του Σεντ Λούις, το FBI άνοιξε ομοσπονδιακή έρευνα για την υπόθεση, συμπληρωματική προς την κύρια έρευνα, όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.