Παναθηναϊκός: Νίνης υπό όρους

Στον Παναθηναϊκό συνεχίζουν την προσπάθεια απόκτησης του Μεντί Αμπέντ, που αποτελεί το μεγάλο στόχο για τη θέση του μεσοεπιθετικού. Οι «πράσινοι» περιμένουν την ερχόμενη εβδομάδα την απόφαση της Νιούκαστλ για το αν θα κρατήσει τον Αλγερινό άσο στην ομάδα της ή θα επιδιώξει την παραχώρησή του και με ποιους όρους.

Η ΠΑΕ έχει εγκρίνει ένα ποσό 300.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, που κρίνεται αρκετά καλό για να πείσει την αγγλική ομάδα από τη στιγμή που δεν έχει άλλη πρόταση στα χέρια της. Αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα άμεσα, οι Κυπελλούχοι δεν θα ασχοληθούν άλλο με τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερο και δεν δέχονται νέα παράταση.

Νίνης, αν κι εφόσον...

Αλληλένδετη με την περίπτωση του Μεντί Αμπέντ είναι αυτή του Σωτήρη Νίνη. Μέχρι στιγμής ο διεθνής μεσοεπιθετικός δεν έχει απασχολήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό εφόσον «στραβώσει» του Αλγερινού. Προτεραιότητα του Νίνη είναι να βρει ομάδα στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο μετά τη μέτρια σεζόν που έκανε στον ΠΑΟΚ. Να μείνει στην Πάρμα είναι δύσκολο, οπότε όλα είναι ανοικτά.

Πάντως «αγκάθι» αποτελεί το γεγονός ότι ο 24χρονος άσος έχει συμβόλαιο 700.000 ευρώ και τέτοιο ποσό δεν μπορεί να καλύψει το «τριφύλλι», παρά μόνο αν δώσουν χρήματα και οι Ιταλοί ή μειώσει τις απαιτήσεις του ο παίκτης.

Στο μεταξύ, από την Πορτογαλία προέκυψε ξανά το όνομα του Ούγκο Βιέιρα, που παίζει ως περιφερειακός επιθετικός, αλλά και στα άκρα. Ο 26χρονος Πορτογάλος, που είχε εξεταστεί επί Φερέιρα, ανήκει στην Μπράγκα, αλλά έπαιξε δανεικός στη Ζιλ Βισέντε στο δεύτερο μισό της τελευταίας σεζόν.

*Αισιοδοξία υπάρχει στις τάξεις του Παναθηναϊκού πώς Ζέκα και Κλωναρίδης θα προλάβουν το πρώτο ματς με τη Μίντιλαντ (21/8). Αμφότεροι θα συνεχίσουν θεραπεία για λίγες ακόμη μέρες και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή: www.sport-fm.gr