Σαμαράς: Η κυβέρνηση δεν πάει ποτέ διακοπές

Σαφές μήνυμα ότι “η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές” έστειλε στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους υπουργούς πως μπορούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, ωστόσο θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, ενώ κατά την απουσία τους θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν κανονικά τα υπουργεία.

Στο υπουργικό συμβούλιο, που δε διήρκεσε πάνω από μισή ώρα, οριστικοποιήθηκαν τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα η επετηρίδα.

Έτσι, νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου διορίζεται ο Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ενώ πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τοποθετήθηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, που είναι ο Νικόλαος Αγγελάρας.

Ακόμη, το υπουργικό συμβούλιο τοποθέτησε ως γενικό επίτροπο Επικρατείας τον Μιχαήλ Ζυμή, ενώ σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι Βιολέτα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

Εξάλλου, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγωμένου.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφέρει: "Ο Πρωθυπουργός ζήτησε, και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας".