Με το iOS 8 θα βγάζετε… απολύτως καθωσπρέπει screenshots!

Η εμμονή της Apple, αλλά και των οπαδών της, με την τελειότητα είναι πλέον θρυλική. Για τους φανατικούς της Apple, τα προϊόντα της εταιρείας δεν πρέπει να είναι απλώς καλά – πρέπει να είναι τέλεια, και ο τεχνολογικός κολοσσός σπάνια χαλάει χατίρι στους θαυμαστές του. Ακόμα και όταν παρουσιάζεται ένα “πρόβλημα”, που θα χαρακτήριζε κανείς από ασήμαντο έως ανύπαρκτο.

Το “πρόβλημα”, λοιπόν, ήταν το εξής: Στα screenshots από εφαρμογές που βγάζουν οι χρήστες συσκευών με λογισμικό iOS (δηλαδή iPhones και iPads), στο πάνω μέρος εμφανίζεται η μπάρα κατάστασης του iOS, που δείχνει την ισχύ του Wi-Fi, την εναπομείνασα μπαταρία και την ώρα. Γιατί είναι αυτό “πρόβλημα”; Γιατί οι φανατικοί της Apple δε θέλουν να φαίνεται ότι είχαν, ας πούμε, 30% μπαταρία, αντί για 100%, ή τρεις μόνο μπάρες Wi-Fi, αντί για πέντε, την ώρα που έβγαζαν το screenshot. Θέλουν να είναι “τέλειο”.

Πιθανόν κάποια άλλη εταιρεία να μην έδινε και τόση σημασία σε ένα τέτοιο “πρόβλημα”. Όμως η Apple το έκανε.

Το ανακάλυψε ο Daniel Celeste, από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα AppAdvice, εξερευνώντας τη νέα version του QuickTime για το OS X Yosemite και το iOS 8, η οποία δίνει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο από οθόνη συσκευής iOS. Ο ίδιος δοκίμασε τη λειτουργία αυτή, και παρατήρησε πως η μπάρα κατάστασης στο βίντεο που κατέγραψε έδειχνε 100% μπαταρία και πλήρες σήμα, αν και είχε κλείσει το Wi-Fi και δεν είχε φορτίσει την μπαταρία!

Έτσι, οι χρήστες συσκευών iOS 8 (το λογισμικό βρίσκεται ακόμα σε beta και είναι προσβάσιμο μόνο σε προγραμματιστές) θα μπορούν να βγάζουν... τέλεια screenshots, χωρίς να τους απασχολεί το πόση μπαταρία και πόσο σήμα έχουν.

Ένα άλλο στοιχείο που ανακάλυψε ο Celeste είναι ότι, εκτός από την μπαταρία και το σήμα, υπάρχει και κάτι ακόμα που παραμένει σταθερό στα screenshots: Η ώρα. Ανεξαρτήτως του τι ώρα θα τραβήξει κανείς το screenshot, η ώρα που θα εμφανίζεται θα είναι 9:41 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το γιατί επελέγη η συγκεκριμένη ώρα και ποια είναι η σημειολογία της (γιατί η Apple δε συνηθίζει να κάνει πράγματα στην τύχη)...

Σχετικά Tags
Apple