Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Ακούστηκαν εκρήξεις- Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Ακούστηκαν εκρήξεις- Επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Τέσσερα τα μέτωπα της φωτιάς

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν όλες οι επίγειες δυνάμεις στην μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει «τείχος» γύρω από το χωριό των Βιλίων κατάφεραν το απόγευμα να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φθάσει στα σπίτια ωστόσο είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες εστίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. Στη περιοχή Καραούλι περνάνε περιπολικά ζητώντας από τον κόσμο να εκκενώσει το σημείο.

Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς. Καλύτερη η κατάσταση στο Παλαιοχώρι. Καραούλι, Παλαιοκούνδρα, Άγιος Γεώργιος και το γνωστό πλέον μέτωπο που καίει όλες αυτές τις μέρες στο Όρος Πατέρας.

Στη περιοχή επιχειρούν 427 πυροσβέστες, 149 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός με 5 πεζοπόρα τμήματα. Σημαντική είναι και η βοήθεια από τους Πολωνούς πυροσβέστες με 143 άντρες και 46 οχήματα.

Επί ποδός όλη τη νύχτα τα μηχανήματα της Περιφέρειας, όπως χωματουργικά και υδροφόρες για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Η Αστυνομία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγαίνει πόρτα-πόρτα σε σπίτια ζητώντας από τους κατοίκους να εκκενώσουν τη περιοχή Τιτάν που βρίσκεται μεταξύ Παλαιοχωρίου και Άγ. Σωτήρας.

Πρόκειται για πευκόφυτο οικισμό με τις φλόγες να έχουν κατέβει πολύ χαμηλά και κινούνται προς τη περιοχή λόγω της φοράς του ανέμου.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, επικρατεί άπνοια στη περιοχή, ωστόσο, ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες ριπές ανέμου που μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία. Η φωτιά έχει φουντώσει στη περιοχή Θέα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο στο βουνό.

«Στα Βίλια έχει μικρές αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες. Θέλω να πιστεύω πως με το φως της ημέρας θα είναι καλύτερα. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται» είπε στο Mega ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, επισημαίνοντας ότι το Πανόραμα απέχει χιλιόμετρα από τα Βίλια.

«Δεν έγινε εκκένωση στα Βίλια γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Πολωνούς πυροσβέστες, γιατί προστάτευσαν την πόλη. Τα Βίλια έχουν μεγάλη δυνατή εθελοντική ομάδα, οι νέοι έδειξαν αυταπάρνηση και μπήκαν μπροστά για να καούνε. Δεν είναι καλά οργανωμένη η υπηρεσία που έχει αναλάβει να σβήσει τη φωτιά» τόνισε. «Απέναντί μου βλέπω μία αναζωπύρωση, θα σβήσει μόνο με εναέρια μέσα» είπε ο κ. Μακρυνόρης.