Τσίπρας: Μεγάλη αγάπη του Σαμαρά οι ιδιοκτήτες χρεοκοπημένων ΜΜΕ!

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του τοποθέτηση επί του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, όταν αναφέρθηκε στην τροπολογία που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ευνοώντας συγκεκριμένους ομίλους και ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές απολύσεις.

Μετά από μία αναφορά στο ζήτημα των ενστόλων και των ταμείων τους, σχολιάζοντας “τι απέγινε η μεγάλη αγάπη σας για τους ενστόλους; Από την πολύ αγάπη και το σφιχταγκάλιασμα θα τους πνίξετε τους ανθρώπους”, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία και υποστήριξε ότι η μεγάλη αγάπη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι προς τους ιδιοκτήτες των χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης.

Έκανε μάλιστα λόγο για ιδιοκτήτες που θέλουν να διατηρούν τα μέσα ενημέρωσής τους με τα λεφτά των τραπεζών σε βάρος του λαού και για “μάγκες της διαπλοκής” που ενώ χρωστούν, παίρνουν δημόσια έργα και δανείζονται κανονικά από τις τράπεζες.

“Να μας πείτε πως γίνονται αυτά τα πράγματα, εις υγείαν τον κορόιδων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τόλμησε να ανατρέψει μια κατάσταση που όλοι έλεγαν ότι ήταν νοσηρή, να ορίσει ποιος είναι ο πελάτης και ποιος τον εξυπηρετεί, ποιος συναλλάσσεται και μέχρι ποιο ποσό συναλλάσσεται, διότι μέχρι σήμερα αθροιζόταν μεγάλη δύναμη οικονομική χωρίς να ασκείται έλεγχος. "Φύγατε γιατί, παρά τις φωνές σας εναντίον της διαπλοκής, καμία φορά και η αποχώρηση εξυπηρετεί περισσότερο από την παραμονή", σχολίασε ο κ. Σταμάτης για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.