Ο απίστευτος λόγος που η Wikipedia δεν κατεβάζει αυτή τη φωτογραφία!

Αυτή η φωτογραφία βρίσκεται στη Wikipedia, στις φωτογραφίες εκείνες που δεν έχουν δικαιώματα. Όμως, ο φωτογράφος David Slater διεκδικεί τα δικαιώματα της εικόνας και μάλιστα δηλώνει πως θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο μέχρι να δικαιωθεί, να κατέβει η φωτογραφία και να πάρει αποζημίωση.

Ποιος έχει δίκιο; Διαβάστε την απίθανη ιστορία, γιατί δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς:

Το 2011, ο Slater βρισκόταν στην Ινδονησία για να φωτογραφίσει την άγρια ζωή. Ξαφνικά και ενώ είχε στήσει τον εξοπλισμό του, μια ομάδα από πιθήκους του είδους του μακάκα του έκαναν... έφοδο. Άρχισαν να περιεργάζονται τον εξοπλισμό του. Ξαφνικά ένας πίθηκος πάτησε το κουμπί της μηχανής και έβγαλε κατά τύχη μια φωτογραφία. Οι υπόλοιποι μακάκες τρόμαξαν και εξαφανίστηκαν, ο ένας όμως ενθουσιάστηκε τόσο από τον ήχο του κλείστρου που συνέχιζε να το πατά επανειλημμένα. Έτσι τράβηξε πάρα πολλές φωτογραφίες, οι περισσότερες κουνημένες και χωρίς να δείχνουν τίποτα. Μια όμως ήταν η εκπληκτική παραπάνω φωτογραφία (η δεξιά).

Έτσι, η Wikipedia ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία δεν έχει δικαιώματα αφού την τράβηξε ο πίθηκος.

Αντίθετα ο Slater λέει πως δεν έχει σημασία ποιος πάτησε το κουμπί, η φωτογραφία του ανήκει αφού εκείνος βρέθηκε εκεί, πλήρωσε τα έξοδα του ταξιδιού του, έβαλε όλο τον εξοπλισμό κ.ό.κ.

"Για κάθε 100.000 εικόνες που τραβάω, μια μου βγάζει τα λεφτά για να ζω. Και αυτή ήταν μια από αυτές. Ήταν ένας χρόνος δουλειάς" δηλώνει και ξεκαθαρίζει πως είναι αποφασισμένος να πάει τη δικαστική διαμάχη μέχρις εσχάτων.