Γάζα: Εκεχειρία τριών ημερών και στο φόντο διαπραγματεύσεις

Η εκεχειρία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου τέθηκε πριν από λίγο σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας ύστερα από ένα κύμα επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.

Η εκεχειρία, η οποία με βάση τη συμφωνία θα διαρκέσει 72 ώρες προκειμένου να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μία κατάπαυση του πυρός διαρκείας, τέθηκε σε ισχύ στις 08.00 ώρα Ελλάδος.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης ήχησαν οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ μέχρι και βόρεια, σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το Ισραήλ κατέστρεψε όλες τις σήραγγες της Χαμάς

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την αποστολή του στη Λωρίδα της Γάζας για την καταστροφή των σηράγγων της Χαμάς, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Την είδηση μετέδωσαν δύο μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί πριν από λίγο επικαλούμενοι εμημέρωση από τον στρατό.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio μετέδωσαν ότι εντοπίστηκαν και ανατινάχθηκαν τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες σήραγγες λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή η νέα, τριήμερη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα 08:00 ώρα Ελλάδας, η οποία συμφωνήθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.