Πολεμική διελκυνστίδα με φόντο τη Γάζα

Ο Χαντάρ Γκολντίν, ο Ισραηλινός στρατιώτης, για τον οποίο υπήρχαν ανησυχίες ότι είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, φέρεται πως σκοτώθηκε εν ώρα δράσης κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο στρατός.

«Μια ειδική επιτροπή ανακοίνωσε το θάνατο του αξιωματικού του πεζικού των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων) της ταξιαρχίας Τζιβάτι, αντιστράτηγου Χαντάρ Γκολντίν, ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

"Η Χαμάς θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στο Ισραήλ"

Η Χαμάς θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στο Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας "μέχρι να επιτύχει τους στόχους της", δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Φαούζι Μπαρχούμ.

"Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ο Νετανιάχου (ο πρωθυπουργός του Ισραήλ) θέλει λανθασμένα να διεκδικήσει μια νίκη για την κυβέρνηση και τον στρατό του", είπε ο Μπαρχούμ.

Οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου εκπροσώπου έγιναν μετά την ανακοίνωση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ότι οι επιχειρήσεις του στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα θα συνεχιστούν "για όσο διάστημα χρειαστεί".