Άγριες συγκρούσεις Κούρδων και τζιχαντιστών στη Μοσούλη

Τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όταν οι κουρδικές δυνάμεις απώθησαν μια επίθεση των ισλαμιστών μαχητών εναντίον μιας πετρελαϊκής εγκατάστασης και ενός φράγματος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα κουρδικές πηγές.

Οι κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 62 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχει τη Μοσούλη από τις 10 Ιουνίου, ενώ από τις μάχες έχασαν τη ζωή τους και 25 Κούρδοι μαχητές, όπως σημείωσε ένας Κούρδος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου, τουλάχιστον 30 Ιρακινοί στρατιώτες και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών, που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων, σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους νότια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές από τον ιρακινό στρατό.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν την Παρασκευή με όλμους εναντίον του χωριού Τζουφρ αλ Σαχρ, σκοτώνοντας 11 στρατιώτες και 12 μέλη της πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ Χακ, σύμφωνα με έναν αξιωματικό και ένα γιατρό του ιρακινού στρατού. Οι δυο πηγές αυτές έκαναν εξάλλου λόγο για 23 νεκρούς τζιχαντιστές, οι οποίοι ανήκαν στην εξτρεμιστική οργάνωση.

Σε απάντηση, ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε μια επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο χωριό αυτό και στις περιοχές αλ Χάμια και Λατιγίγια, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ακόμη επτά στρατιώτες, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.