Φωτιά στην Αττική: «Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα

Φωτιά στην Αττική: «Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε όλα τα μέτωπα

Ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις δίνουν ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλα τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Αττική.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα ρίχνουν διαρκώς νερό σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, όπου νωρίτερα οι φλόγες είχαν φθάσει σε σημεία που δεν είχαν επηρεαστεί τις προηγούμενες μέρες, καίγοντας σπίτια. Το ίδιος και στον Άγιο Στέφανο, όπου η πύρινη λαίλαπα έφθασε στις αυλές έχοντας περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές και προς το παρόν φαίνεται πως περιορίζεται σε κάποιο βαθμό η εξάπλωση.

Ώρες αγωνίας στη Μαλακάσα, όπου κατευθύνθηκε πύρινο μέτωπο περνώντας την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας, καίγοντας πυκνό πευκοδάσος, με ένα μέρος του να πηγαίνει προς τον Ωρωπό. Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Ωρωπού, το μεγάλο μέτωπο που κατευθυνόταν στην περιοχή, έχει περιοριστεί, όπως και αυτό προς τη Μαλακάσα, όπου υπάρχουν μικροεστίες, ωστόσο μεγάλο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις στο κομμάτι που δεν έχει περάσει την εθνική, οι οποίες δυνητικά μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.