Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκε κάμπινγκ με πλωτά μέσα

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκε κάμπινγκ με πλωτά μέσα

Οι φλόγες καταπίνουν δασικές εκτάσεις, οικισμούς και καλλιέργειες κατευθυνόμενες προς τις ακτές του Αιγαίου

Ανεξέλεγκτο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη βόρεια Εύβοια, όπου οι φλόγες πλέον έχουν πλησιάσει απειλητικά το χωριό Σκεπαστή, για το οποίο αν και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες παραμένουν και το βράδυ αναμένεται εφιαλτικό, καθώς δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή καίνε δασικές εκτάσεις, οικισμούς και καλλιέργειες, δύο διαφορετικά μέτωπα με κατεύθυνση προς την ανατολική πλευρά του νησιού. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παραθεριστές στο κάμπινγκ της Αγίας Άννας μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα προς το Μαντούδι και ακολούθως με λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφερθούν στη Χαλκίδα. Οι εργαζόμενοι στο κάμπινγκ μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην Αιδηψό. Σε ετοιμότητα για εκκένωση είναι οι κάτοικοι σε Αγία Άννα, Αχλάδι και Κερασιά.

Οι χειρότεροι φόβοι των κατοίκων είναι να φτάσει η φωτιά ανατολικά μέχρι τις ακτές του Αιγαίου. Στον ορεινό όγκο της Εύβοιας έχει περιοριστεί το μέτωπο στους Κουρκουλούς. Νωρίς το απόγευμα σοβαρή αναζωπύρωση απείλησε την πίσω πλευρά του χωριού. Η φωτιά κύκλωσε και το χωριό Κούλουρος που έχει εκκενωθεί και συνεχίζει την πορεία της για το χωριό Μαρούλι που επίσης έχει εκκενωθεί.

Το άλλο μέτωπο, βόρεια του Δρυμώνα, κινείται στην κορυφογραμμή, στον Καβαλάρη, με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι πυροσβέστες με χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν μία γραμμή άμυνας κατά μήκος του δρόμου από τους καταρράκτες του Δρυμώνα προς το χωριό Κοκκινομηλιά που είναι δυτικά. Μάχη δίνεται να σωθεί και ο οικισμός Αμέλαντες, που έχει εκκενωθεί.