Πέθανε το νεογέννητο “θαύμα” της Γάζας

Πέθανε χθες Τετάρτη η Σάιμα, το αγγελούδι που γεννήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, μία ώρα μετά τον θάνατο της μητέρας της από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό.

Η γέννηση του κοριτσιού (φωτ) θεωρήθηκε θαύμα εν μέσω της καταστροφής του παλαιστινιακού θύλακα και η είδηση προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση.

"Υπέφερε από αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του θανάτου της μητέρας της προτού γεννηθεί. Αυτή η ανεπάρκεια προκάλεσε την αιφνίδια ασφυξία του βρέφους", δήλωσε σήμερα ο Αμπντελκαρίμ αλ Μπαουάμπ, διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Νάσερ στο Χαν Γιούνες και πρόσθεσε ότι οι διαρκείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση έπαιξαν ρόλο: "Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνταν για την παροχή οξυγόνου (στο βρέφος) δεν λειτουργούσαν σωστά", πρόσθεσε. 

Ακόμα και αν επιζούσε η Σάιμα, είναι αμφίβολο το αν και ποιος θα μπορούσε (ή θα ζούσε) για να τη φροντίσει.

Μέχρι τώρα, περισσότερα από 300 παιδιά - από βρέφη ημερών μέχρι 15 ετών- έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές. Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν σήμερα τους 1400- από τους οποίους, το 80% είναι άμαχος πληθυσμός.

Περισσότεροι από 8 χιλιάδες είναι οι τραυματίες που κατακλύζουν τα ελάχιστα, πλέον και υποτυπώδη νοσοκομεία της Γάζας και οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν τις 40.000.