Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος – Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη

Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος – Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη

Σε κατάσταση συναγερμού οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού

Τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας εν μέσω καύσωνα και κίτρινης προειδοποίησης για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sigmalive.com, η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Από τη φωτιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού έχει πλέον κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις. Κλειστός είναι επίσης και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και επιχειρούν για την κατάσβεση της έξι στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ, Λεμεσό, Λευκωσία και Τμήμα Δασών, ως επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα μετά, παρά την κοινότητα Αναλιώντα, της επαρχίας Λευκωσίας, σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Για την κατάσβεση της επιχειρούν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από επαρχία Λευκωσίας και πέντε από το Τμήμα Δασών. Επιπρόσθετα γίνονται ρίψεις νερού από ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ των Κοινοτήτων Τόχνης - Καλαβασού σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Επιχειρούν για την κατάσβεση της τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και Λάρνακα ως επίσης και φορητές πυροσβεστικές μονάδες από Ταμείο Θήρας.

Επιπρόσθετα επιχειρεί ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών και ενεργοποιούνται δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων για επιπρόσθετη βοήθεια.