Ν. Κορέα – Φέρι: Άλυτο μυστήριο ο θάνατος του ιδιοκτήτη

Βαθαίνει το μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου του μεγαλύτερου καταζητούμενου της Νότιας Κορέας, του ιδιοκτήτη του φέρι "Σεούλ" που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλιο , παρασέρνοντας στο θάνατο περισσότερους από 300 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκπαιδευτική εκδρομή.  

Αμέσως μετά την τραγωδία, ο επιχειρηματία Γιο Μπγιούνγκ Ουν εξαφανίστηκε και το πτώμα του βρέθηκε τυχαία σε αγροτική περιοχή στις 12 Ιουνίου. Τότε, τα τοπικά μέσα μιλούσαν για πιθανή αυτοκτονία.  

Διαβάστε: Αυτοκτόνησε (;) ο ιδιοκτήτης του μοιραίου φέρι στη Ν. Κορέα

Όμως, λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης , η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου.  

"Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας αλλά ήταν αδύνατο να προσδιορίσουμε τα ακριβή αιτία του θανάτου", ανέφεραν τα στελέχη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Από την νεκροψία, πάντως, δεν διαπιστώθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο θάνατος προήλθε από τραύμα το οποίο προκλήθηκε από κάποιο όπλο ή αν υπήρξε στραγγαλισμός, καθώς οι ιστοί της κεφαλής και του τραχήλου έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης του πτώματος, ανέφεραν οι ιατροδικαστές.