Από πού βγάζει λεφτά το Facebook ;

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Τα κέρδη έκπληξη, που ανακοίνωσε χθες το Facebook για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές, τινάζοντας στον αέρα κάθε εκτίμηση. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 61%, κοντά στα 3 δισ. δολάρια ($2,91 δισ.), και τα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 42 σεντς, 10 σεντς περισσότερα από τις προβλέψεις των επενδυτικών σπιτιών. Τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά. Το βασικό στοιχείο είναι ότι η εταιρεία έριξε το βάρος της περισσότερο στις πωλήσεις, από ό,τι συνήθιζε, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το κόστος της για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα να αυξηθεί ελάχιστα. Τα έσοδα από αυτές τις λειτουργίες ήταν 1,4 δισ. δολάρια από 562 εκατομμύρια τον προηγούμενο χρόνο.  

Η μετοχή αυξήθηκε κατά 4%, φλερτάροντας με τα 74 δολάρια, καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών. 

 

 

Ειδικοί της αγοράς σχολιάζουν ότι η ισχύς και το μέγεθος του Facebook έχουν υποεκτιμηθεί. Όπως λένε, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παρουσίας, κατάφερε να προσθέσει 41 εκατομμύρια νέα μέλη το δεύτερο τρίμηνο, και προσθέτουν ότι καμία άλλη εφαρμογή δεν προσεγγίζει αυτή την επίδοση.

 

 

Από πού, όμως, βγάζει λεφτά το Facebook ; Το παρακάτω διάγραμμα είναι αποκαλυπτικό : 6 στα 10 δολάρια, (το 62% των συνολικών του εσόδων) προέρχονται από τη mobile διαφήμιση, η οποία έκανε την εμφάνισή της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόλις δύο χρόνια πριν !