Από το Νίκο Καραθάνο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό παξιμάδια
- 300 γρ βούτυρο λιωμένο
- 300 άχνη ζάχαρη
- 500 γρ ανθότυρο
- 150ml γάλα
- φρούτα εποχής
- σιρόπι από μέλι αρωματισμένο με θυμάρι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μίξερ βάζουμε τα παξιμάδια, το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη ώστε να φτιάξουμε μια βάση από μπισκότο.
Για να φτιάξουμε την μους από ανθότυρο χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με το γάλα.
Στην συνέχεια κόβουμε μπόλικα φρούτα εποχής (για παράδειγμα κεράσια, βερίκοκα και φράουλες).
Στην βάση τοποθετούμε το μπισκότο και στην συνέχεια την κρέμα και τα φρούτα εναλλάξ σε όσες στρώσεις θέλουμε
Στο τέλος περιχύνουμε με σιρόπι μελιού το οποίο έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας 200ml μέλι με 100ml νερό, λίγο θυμάρι και μία φλούδα από λεμόνι.
Ο Νίκος Καραθάνος είναι σεφ στο εστιατόριο Hytra