Σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο Κορυδαλλού κρατείται ο Μαζιώτης

Ο Νίκος Μαζιώτης, με δική του υπογραφή, έφυγε από τον Ευαγγελισμό και αφού έκανε ένα συντομότατο πέρασμα-ρεκόρ για κατηγορούμενο που εκκρεμεί ένταλμα εις βάρος του, από το Εφετείο, όπου βρέθηκε για μόλις πέντε λεπτά (!), βρίσκεται πλέον σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.

Όπως αποφασίστηκε, ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε στο Εφετείο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά τις 16:10 του Σαββάτου με ειδική διαδρομή μέσα από το Κολωνάκι. Η μεταφορά του έγινε συνοδεία περιπολικών, οχημάτων της Αντιτρομοκρατικής και μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όπως ανέφερε η τηλεόραση του Star, είχαν αντίθετη γνώμη από τον Νίκο Μαζιώτη και συνέστησαν την παραμονή του για τουλάχιστον δύο ακόμη 24ωρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά ο ίδιος επέμενε να φύγει και υπέγραψε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Η μεταγωγή ξεκίνησε στις 16:30 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά. Μετά το Εφετείο, όπου οδηγήθηκε για να εκτελεστεί το ένταλμα που εκκρεμεί εις βάρος του, ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε, επίσης με πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Νίκος Μαζιώτης έμεινε πέντε λεπτά με το ρολόι στο Εφετείο (!) και κατόπιν, η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε για τον Κορυδαλλό. Οι Αρχές, ούτως ή άλλως, δεν περίμεναν πολλά από την απολογία του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος ήδη είχε ήδη δείξει τις προθέσεις του από τις στιγμές της νοσηλείας του στον Ευαγγελισμό.

Κατόπιν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τραυματίας Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών όπου θα νοσηλευθεί σε ειδικό θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης.

Το πρωί, ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε από τον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του, να μεταφερθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε με δική του ευθύνη, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, έγγραφο με το οποίο ζήτησε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αίτημα που έγινε δεκτό.

Συγκεκριμένα, η μεταγωγή έγινε προκειμένου ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών να εκτελέσει το ένταλμα που αφορά στην καταδίκη του Νίκου Μαζιώτη για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση καθώς και στην καταδίκη σε φυλάκιση 10 μηνών που του επιβλήθηκε για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης".

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις από τη σύλληψη Μαζιώτη

(Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος)