Εμβολιασμός 15-17 ετών: Πόσα κρούσματα παιδιών με κορονοϊό έχουν καταγραφεί από αρχές Ιουλίου

Εμβολιασμός 15-17 ετών: Πόσα κρούσματα παιδιών με κορονοϊό έχουν καταγραφεί από αρχές Ιουλίου

«Καμπανάκι» παιδίατρου για τις κατασκηνώσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών κατά του κορονοϊού έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς την ερχόμενη Πέμπτη (15/07) ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού τους.

Ενόψει, λοιπόν, του ανοίγματος της πλατφόρμας για τους εφήβους, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε το πρωί της Τρίτης (13/07) στο MEGA για σημασία που έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά και τον ρόλο των παιδιάτρων σε αυτό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οικογενειακοί παιδίατροι πρέπει να πείσουν τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Έχουμε μηνύματα από τους γονείς εδώ και καιρό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μαζάνης.

«Οι γονείς ρωτούν τον οικογενειακό παιδίατρο, και ανάλογα τι θα τους πει, θα αποφασίσουν αν και πότε θα το κάνουν. Εμείς είμαστε σύμβουλοι της οικογένειας. Οι γονείς θα αποφασίσουν. Είμαστε σαφώς υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών» πρόσθεσε ο παιδίατρος.

Εμβολιασμός 15-17 ετών: Ανακοινώσεις την Τετάρτη για τα ιατρεία όπου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί

Όπως είπε, αύριο Τετάρτη (14/07) αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λίστες των ιατρείων όπου θα μπορούν να γίνονται εμβολιασμοί.

«Εδώ και 2,5 μήνες έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί παιδιών σε πολλές χώρες με το εμβόλιο της Pfizer γιατί αυτή έχει κάνει σχετικές μελέτες. Αναμένεται άμεσα να πάρει έγκριση και η Moderna. Σιγά σιγά ανοίγει ο δρόμος για να μπορούν να γίνουν οι εμβολιασμοί και στα ιατρεία, και αύριο θα ανακοινωθούν οι πρώτες σχετικές λίστες» επεσήμανε ο Σπύρος Μαζάνης.

Τέλος, ο παιδίατρος σχολίασε τα όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με τις κατασκηνώσεις. «Στις κατασκηνώσεις υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αναθεωρηθούν τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε αυτές. Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 3.000 κρούσματα ανήλικων παιδιών με κορονοϊό. Το self test δεν έχει αξιοπιστία 100%» είπε.